חשיבותו של ייפוי כוח

בשנת 2016 תוקן חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (תיקון מספר 18), כאשר השינוי המרכזי שהביא אתו התיקון הוא האפשרות לערוך ייפוי כוח מתמשך.
אבישי רוזנבלום עורך דין

בשנת 2016 תוקן חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (תיקון מספר 18), כאשר השינוי המרכזי שהביא איתו התיקון הוא האפשרות לערוך ייפוי כוח מתמשך.

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18) לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד, במידה ויגיע למצב בו לא יוכל לטפל בכך בעצמו. זאת בתנאי שהוא מבין את המשמעות, המטרות והתוצאות של מתן ייפוי הכוח המתמשך.

בניגוד למצב הקודם בו מינוי אפוטרופוס נעשה לאחר איבוד כשרותו המשפטית של האדם, היתרון המרכזי של ייפוי הכוח המתמשך הוא שמייפה הכוח (נקרא “הממנה”) בוחר מרצונו, עוד בשלב בו הוא מבין ומסוגל לקבל החלטות ולבצען, מי יטפל בענייניו וכיצד יראו חייו אם וכאשר מצבו יתדרדר, ממוגבלות פיזית או ממוגבלות נפשית, העלולות לפגוע בכושר השיפוט שלו.

הממנה יכול לתת ייפוי כוח מתמשך לכלל ענייניו, האישיים (כולל הרפואיים) והרכושיים או רק לחלקם. כמן כן הממנה יכול להחליט על מינוי מיופה כוח יחיד, ועל מינוי מיופה כוח חליפי למקרה שמיופה הכוח הראשון לא ירצה או לא יוכל לפעול בשמו. בנוסף ניתן למנות מספר מיופיי כוח (למשל מספר ילדים).

בכדי לתת לו תוקף חובה להפקיד את ייפוי הכוח המתמשך אצל האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים.

ישנם היבטים חשובים נוספים לעריכת ייפוי כוח מתמשך. לפרטים נוספים ולעריכת ייפוי כוח מתמשך מוזמנים לפנות אלי.

שתפו:

פוסטים נוספים

שלחו לי הודעה

לקביעת פגישה

מלאו את הטופס שלמטה ואנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי

פרטי התקשרות
זמן ותאריך מועדפים לקביעת פשיחה
דילוג לתוכן