“נתתי לאשתי דירה במתנה, אפשר לחזור בי”?

חוק המתנה קובע שבנסיבות מסוימות, אם מקבל המתנה גילה יחס מחפיר כלפי הנותן, רשאי האחרון לחזור בו. אלא שלא תמיד הדבר קל להוכחה.
אבישי

חוק המתנה קובע שבנסיבות מסוימות, אם מקבל המתנה גילה יחס מחפיר כלפי הנותן, רשאי האחרון לחזור בו. אלא שלא תמיד הדבר קל להוכחה.

קחו למשל את המקרה הבא: גבר תבע לבטל את המתנה שנתן לאשתו – ביתם המשותף. לטענתו אחרי שהשניים חתמו על הסכם המתנה החלה האישה להעדר מהבית למשך שעות ארוכות ואף לצעוק עליו ולהשפילו.

ואולם השופטת מצאה שהשניים עדיין מתגוררים יחד, כאשר האישה מבשלת, מנקה ומכבסת גם עבור התובע. בנוסף, האחרון לא היה עקבי בעדותו בנוגע למועד המדויק שבו פרץ לטענתו ה”משבר” ביחסים, אשר הוביל אותו להודיע לעורך-דינו על ביטול המתנה ולהעביר את הדירה לילדיו מנישואיו הראשונים.

התוצאה: עסקת המתנה עם האישה שרירה וקיימת, ואף גוברת על זו שביצע בעלה עם ילדיו.

לפסק הדין המלא >>

שתפו:

פוסטים נוספים

עורך דין אבישי רוזנבלום

בין הסכם מכר להסכם שירותי בניה

חוק המכר (דירות) נועד בראש ובראשונה להגן על רוכשי דירות חדשות מקבלן/יזם. עיקרו של החוק (שתוקן בעקבות “פרשת חפציבה”) נועד להסדיר את כל נושא הביטחונות שעל הקבלן/יזם לספק לקונה במשך תקופת הבניה ועד לקבלת טופס 4 .

קרא עוד
אבישי רוזנבלום

משבר הוא גם הזדמנות

אנו חווים בימים אלה משבר כלכלי עמוק, המשפיע על כל תחום בחיינו. יוקר המחיה מאמיר, האטה בצמיחה, ירידה דראסטית בהשקעות היי טק, וגם ירידה משמעותית בהיקף פעילות הנדל”ן המקומית.

קרא עוד

שלחו לי הודעה

לקביעת פגישה

מלאו את הטופס שלמטה ואנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי

פרטי התקשרות
זמן ותאריך מועדפים לקביעת פשיחה
דילוג לתוכן